Ons verhaal

Sinds 2016 importeren we een wijd assortiment van verschillende tafelbladen van exclusieve houtsoorten. Met assortiment van meer dan vierhonderd boomstamtafels, zijn wij dé boomstamtafel outlet van regio Rotterdam en Nederland. De houtsoorten die wij aanbieden zijn olijf-, jeneverbes-, ceder-, en eucalyptushout. Hierin verschillen we van de Nederlandse markt die volledig gesatureerd is door hout dat afkomstig is uit het verre-oosten. Wij verkrijgen ons hout in Turkije en zijn volledig aanwezig bij het vervaardigingsproces, hiermee kunnen we garanderen dat het hout volledig duurzaam verkregen is. Hiernaast betekent de kortere zeeroute tussen Turkije en Nederland in vergelijking tot het verre-oosten dat onze producten een kleinere C02-voetafdruk achterlaten. In dit proces zijn wij dé producent waardoor alle tussenpersonen vermeden worden. Hiermee kunnen we enerzijds ervoor zorgen dat arbeiders in Turkije beter betaald worden en anderzijds dat consumenten scherpe prijzen aangeboden krijgen.

 

 

 

Unieke signatuur 

Onze tafelbladen onderscheiden zich naast hun afkomst, in hun unieke signatuur. Als u in onze showroom stapt worden uw zintuigen gelijk geprikkeld door de verfrissende geur van cederhout dat wordt verspreid door het zaagsel en tafelbladen. Naast de unieke geur wordt cederhout gekenmerkt door zijn robuustheid. Al voor eeuwen wordt deze houtsoort gebruikt in de scheepsbouw. Hierdoor heeft de Ceder zijn plek gevonden op de vlag van Libanon, een land die met grote trots terug kijkt op de zeevarende Feniciërs. Olijfbomen significeren voor zowel Turken als Grieken belangrijke waarden zoals vrede en vruchtbaarheid hoewel de Griekse beschaving uiteindelijk de Feniciërs in een oorlog verslagen hebben. Deze wijsbegerige bomen groeien langzaam en zijn qua postuur zeer gezet. Hierin verschillen ze van andere houtsoorten die vooral verticaal opstijgen en de breedte vermijden. Vanuit een meer praktisch oogpunt is olijfhout dus geschikter om salontafels en wastafelbladen mee te maken, omdat het moeilijk is om een massief tafelblad te vervaardigen uit olijfhout.

 

 

 

Handgemaakte boomstamtafels

Bij iQonya hechten we grote waarde aan individuele en authentieke expressie. Hierdoor wordt elke boomstamtafel, salontafel en epoxy tafel op maat handgemaakt voor u. Ook laten we je het productieproces van de tafel graag meebeleven! Gedurende de productie van de boomstamtafel sturen we je foto’s en statusupdates. Ook ben je van harte welkom om in onze werkplaats mee te kijken.